Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, ABD'de Mart ayı istihdam verilerimim beklenenden daha iyi çıkması ve buna bağlı olarak Fed'in parasal teşvik tedbirlerine son vereceği beklentilerinin artması sonrası, Japon yeni karşısında değer kazandı.

ABD'de Şubat ayında 194,000 yükselen tarım dışı istihdam, Mart ayında 216,000 artış gösterdi. Bloomberg News'un ekonomistlere yönelttiği anketin sonuçlarına göre, tarım dışı istihdamın Mart ayında 190,000 yükselmesi bekleniyordu. İşsizlik oranı ise yüzde 8.9'dan yüzde 8.8'e geriledi ve dördüncü ay üst üste düşüş gösterdi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, 3 Mart'taki konuşmasında, politika yapıcıların 7 Nisan'daki toplantıda faiz artırımına gidebileceği yönünde işaretler vermişti.

New York'ta GTF Forex'ten Döviz araştırma direktörü Kathy Lien, "Doların yen karşısındaki yönü yukarı, ancak Avrupa Merkez Bankası'nın gelecek hafta faiz artırımı planlamakta olduğunu unutamayız. Bu nedenle, euro üzerindeki etki sınırlı olabilir" dedi ve "Emtia dolar için de durum aynı. Tarım dışı istihdam verisinin olumlu çıkması risk iştahının sürmesini sağlayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Dolar yen karşısında, New York saati ile 08:36'da, yüzde 1.4 yükselerek, dünkü seviyesi olan 83.13'ten 84.26'ya çıktı. Dolar euro karşısında da yüzde 0.4 yükselerek, euro başına 1.4158 dolardan 1.4098 dolara geldi.