Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in geçen hafta içinde “bu yıl bir Türk bankanın Ortadoğu’da yatırımına dönük emareler gördük” sözünün ardındaki bankanın Ziraat Bankası olduğu öğrenildi.

Gazete Habertürk'e göre Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde yanan isyan ateşinin bile Ziraat Bankası'nın bölgedeki yatırım iştahını kesmediği belirtilirken, Suriye'de zaten bankacılık için başvurusu bulunan Ziraat, Katar ve Libya'da da banka kurmak için kolları sıvadı.

Ziraat'in, yaşanan siyasi gelişmelere rağmen bu çalışmaların hız kesmeden sürdürdüğü ve yakında banka kurulması için gerekli başvuruları yapacağı belirtildi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ise, bankanın Yunanistan’daki varlığının her gün neredeyse Yunan parlamentosunda sorgulanır hale geldiğini söyledi.

Can Akın Çağlar, "neredeyse her gün Yunan Parlamentosu'nda sorgulanır hale geldik. Bu durumda banka alımı girişiminde bulunmayı düşünemiyoruz. Biz gidip orada bir Yunan bankasını satın alsak, Yunanlıların gelip Türkiye'deki Finansbank'ı satın almaları kadar hüsnü kabul görmeyeceğimiz endişesini taşıyoruz. Dolayısıyla bugün Yunanistan'da çok uygun, kafamıza da yatabilecek, "biz bunu tolere edebiliriz ve buradan da para kazınırız" diyebileceğimiz bir yatırım dahi olsa soru işaretiyle bakıyoruz” dedi.

Ziraat Bankası'nın, yurtdışında 60'a yakın şube ve temsilciğinin yanı sıra Almanya, Makedonya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Özbekistan ve Türkmenistan olmak üzere 8 bankası bulunuyor.