Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon hisselerindeki değerlenme, Nikkei 225 endeksini de 11 Mart'taki depremden bu yana en yüksek seviyesine çıkardı.

Kazancının yüzde 28'ini Amerika'da kaydeden Canon Inc. yüzde 1.1 değer kazandı. Japonya'nın en büyük petrol üreticisi Inpex, ham petrol fiyatlarının 3. gününde de artış kaydetmesinin etkisiyle yüzde 0.8 yükseldi. Japonya'nın en büyük sağlayıcısı Mitsubishi Estate Co. ise Credit Suisse Group'un Japonya'nın emlak sektörünün notunu düşürmesi üzerine yüzde 1.7 düştü.

Pengana Capital Ltd.'ın yöneticilerinden Tim Schroeders, ABD ekonomisinde toparlanmanın süreceğine ilişkin sinyallerin bulunduğuna dikkat çekti. Schroeders, piyasalarda Japonya'daki deprem, Libya'daki çatışmalar ve Avrupa'daki borç krizi gibi yakın dönem olaylarını izleme eğilimi olduğunu belirtti.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.5 değerlenerek 9,758.10 puana yükseldi ve 11 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine işaret etti. Topix Endeksi ise bugün büyük değişiklik kaydetmedi ve 862.87 puandan işlem gördü.

Japon hisseleri, Tankan endeksinin düşük gelmiş olmasına rağmen artış kaydetti. Nikkei 225 geçtiğimiz hafta yüzde 1.8 oranında prim yapmıştı.