Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Geçen haftayı 1,428.80 dolar/ons ile kapayan külçe altın Singapur'da 11:18 itibariyle 1,429.90 dolar/ons oldu. Haziran vadeli metal, New York'ta yüzde 0.2 artarak 1,431 dolardan işlem gördü.

Merkezi Seul'de bulunan KEB Futures Co.'da üst düzey trader olan Hwang Il Doo, "Ortadoğu ve Japonya'ya bağlı jepopolitik riskler, Avrupa'daki borç krizi ve enflasyon sorunu altını güçlendirmeye devam edecek" dedi.

Libya Dışişleri Bakanı Abdülati Ubeydi'nin, dün ülkedeki krize çözüm bulmak amacıyla Yunanistan Başbakanı ile görüşmelerde bulunduğu açıklandı.

Diğer yandan, Japonya'da 11 Mart'taki deprem ve tsunaminin yarattığı hasarla nükleer tesisten sızan ve deniz suyuna yayılan radyasyonu önleme çabalarının yetersiz kaldığı belirtiliyor.  

Gloom, Boom & Doom raporu ile tanınan ünlü yatırım gurusu Marc Faber, geçtiğimiz hafta yatırımcılara enflasyona karşı önlem almak amacıyla portföylerinde yüzde 10 ila 20 arasında altın bulundurması tavsiyesinde bulunmuştu.

Bunların yanı sıra ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan veriler, Mart ayında işsizliğin 2 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8.8'e inerek dünyanın en büyük ekonomisindeki toparlanmanın hız kazandığını gösterdi.