Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard & Poor's 500'ün kazançları 2007'deki zirveyi geride bırakacak gibi görünüyor. 2007'de hisse başına 90 dolar kâr elde eden S&P 500; 2009 Mart'ta ise hisse başına yalnızca 7 dolar kazanç sağlamıştı. S&P 500 ve Yale Üniversitesi Robert Shiller verilerine göre endeks, 1900'lerden bu yana en hızlı toparlanmasını kaydetti. 12 aylık tahmini kâr ve ortalama kazançlar arasındaki fark ise 1951'den bu yana son 10 yılın en büyük genişlemesini kaydetti.

PNC Wealth Management, Federated Investors Inc. ve ING Investment Management, tüketici harcamalarının ekonomik toparlanmayı sürdürülebilir hâle getirdiğini belirtti. Yatırımcılar, hükümetin teşvik paketlerinin ise şirket kârlarını artırdığına dikaat çekti. Leythold Group LLC, kazançlarda yılın ikinci yarısında bir miktar yavaşlama öngörürken, yatırımcıların alımlarındaki artışın S&P 500'ü yukarı taşıyacağını düşünüyor.

Minneappolis'teki Leuthold Group'un araştırma direktörü Doug Ramsey, insanların artık toparlanmaya ilişkin daha iyimser olduğunu söyledi. Ramsey, bunun da mağaza yatırımcılarının cesaretini artırdığını ifade etti.