Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, finans şirketlerindeki kayıpların, Vivendi SA ve Solvay SA'dan gelen şirket alım tekliflerinin getirdiği olumlu havayla dengelenmesi sonrası, son üç haftanın zirveleri yakınında durgun seyrediyor. Asya hisse senetleri yükselirken, ABD endeks vadelileri dalgalı seyretti.

Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, 2 milyar euroluk (2.8 milyar dolar) sermaye artırımına gidebileceği yolundaki haberlerin ardından % 2.3 düştü. Vodafone Group Plc hisseleri, Vivendi'nin Vodafone'un SFR'deki payını 7.95 milyar euroya satın alma konusunda anlaşmaya vardığını açıklaması sornası yüzde 1.4 değer kazandı. Rhodia SA, Solvay tarafından 3.4 milyar euroya satın alındığının duyurulması sonrası yüzde 50 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksş, Londra saati ile 08:32'de, yüzde 0.1'in de altında bir oranda yükselerek 280.22 puana geldi. Endeks, ekonomik toparlanmanın Japonya'daki depremin ve Ortadoğu'daki ayaklanmaların getireceği olumsuzlukları aşmaya yeteceği şeklindeki beklentilerle, 16 Mart'ta gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 6.9 yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Çin şirketi Minmetals Resources Ltd.'nin, Afrika'nın en büyük bakır madeni olan Equinox Minerals Ltd.'nin kontrolünü elde edebilmek için 6.3 milyar Kanada doları (6.5 ABD doları) teklif etmesinin ardından % 0.5 yükseldi. Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) kontratı yüzde 0.1 yükseldi.