Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, sürdürülebilir düşük enflasyonun, Türkiye açısından son derece önemli seviyelere geldiğini belirterek, ''(Açıklanan rakamlar) benim beklediğim rakamlar'' dedi.

Bakan Çağlayan, AA muhabirine bugün açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının geçmişte büyük heyecan yarattığını kaydeden Çağlayan, enflasyon rakamlarının her ay açıklanması sırasında insanların ''böyle mi olur, ne olur, ne olacak'' diye düşündüğünü ve heyecanlandığını anlattı.

Çağlayan, sürdürülebilir düşük enflasyonun Türkiye açısından son derece önemli seviyeye geldiğine işaret ederek, ''Enflasyon rakamları son derece önemli. Ama şükürler olsun ki kendi açımdan söylüyorum, sürekli takip edilecek durum olmaktan çıkmıştır'' diye konuştu.



-''SADECE FİYAT İSTİKRARINA ODAKLANMAK YETERLİ DEĞİL''-



Fiyat istikrarının ve finansal istikrarın hepsinden önemli olduğuna dikkat çeken Çağlayan, bu çerçevede sadece fiyat istikrarına odaklanmanın yeterli olmayacağını kaydetti.

Devlet Bakanı Çağlayan, cari açığı, dış ticaret açığını dolayısıyla finansal istikrarı, büyümeyi, ve ekonomik gelişmeye daha fazla yatırımı da dikkate alacak bir düşünce içinde olunması gerektiğini söyledi. Çağlayan, açıklanan rakamların ''beklediği rakamlar'' olduğunu da ifade etti.

''Bu yılki enflasyon hedefinde revizyon düşünülüyor mu'' şeklindeki soru üzerine de Çağlayan, bu konunun Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda, ilgili bakanlarla ele alınıp, konuşulabileceğini ancak şu anda böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Çağlayan, ''Yılın tamamı için öngörünüz ne'' şeklindeki soru üzerine de, ''Bu seviyede gideceği tahmin ediyorum'' yanıtını verdi.