Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'daki hisseler, Tokyo Electric Power'ın Fukuşima'daki nükleer santralden denize radyoaktif madde boşalttığı haberi üzerine değer kaybetti; Topix endeksi son 3 haftanın en sert düşüşünü kaydetti.

Deniz ürünleri şirketi Nippon Suisan Kaisha Ltd. yüzde 3.6 değer kaybetti. Deniz ürünü satıcısı Maruha Nichira Holdings Inc. yüzde 1.7 düştü. Tokyo Electric Power ise son 60 yılın en düşük seviyesine geriledi. Dünyanın en büyük araba üreticisi Toyota Motor da Kuzey Amerika'daki fabrikalarını geçici süre kapatacağını açıklamasıyla yüzde 2.4 değer kaybetti. Dünyanın ikinci büyük yarı iletken madde üreticisi Tokyo Electron Ltd., çip satışlarındaki düşüşün etkisiyle yüzde 2.5 geriledi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.2 kayıpla 9,597.99 puana düştü ve 23 Mart'tan bu yana en sert düşüşüne işaret etmiş oldu. Endeks, depremin bir gün öncesi olan 10 Mart'taki kapanışın yüzde 7.6 altında seyrediyor. Daha kapsamlı olan Topix Endeksi ise bugün yüzde 1.7 zarar ederek, 844.78 puandan işlem gördü. Topix, 15 Mart'tan bu yana en büyük kaybını yaşadı.

Tokio Marine&Nichido Fire Insurance Co.'nun yatırımcılarından Shintaro Takeuchi, radyoaktif madde boşaltmanın ciddi bir problem olduğunu ve bunun getireceklerinin kestirilemediğini söyledi. Takeuchi, şirketler üzerinde baskıların sürdüğünü, bunun da hisse senedi piyasası ve sektöre yansıdığını belirtti.