Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İş Bankası Genel Müdürü ve TBB Başkanı Ersin Özince'nin sürpriz bir kararla görevini bırakmasının ardından, yeni Genel Müdür olarak Adnan Bali üzerinde karar kırıldı. 25 yıldır görev yapan Bali, bankanın 16. Genel Müdürü oldu. Ersin Özince ise, Caner Çimenbiçer’in yerine Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi.

İş Bankası’nın yeni genel müdürü olarak göreve başlayacak olan Adnan Bali 1986 yılından bu yana İş Bankası’nda çalışıyor. 23 Nisan 1963 tarihinde Gaziantep  Islâhiye’de doğan Adnan Bali, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. 1986 yılında ODTÜ’den mezun olan Bali, aynı yıl açılan sınavı kazanarak Türkiye İş Bankası’nda Müfettiş Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı. 1995 yılından itibaren Fon Yönetimi Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı ve Grup Müdürlüğü yaptıktan sonra 1998 yılında aynı birimin başına müdür olarak atandı. 2002 yılından  itibaren İş Bankası Şişli Şubesi ve 2004 yılından itibaren de Galata Şubesi Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra 2006 yılında Genel Müdür Yardımcılığı’na getirildi. Bali, evli ve üç çocuk sahibi.

Bankanın 87. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda ise yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Yönetim Kurulu Üyeleri, Aynur Dülger Ataklı, Mete Başol, Mustafa Kıcalıoğlu, Hasan Koçhan, Fevzi Onat, Ersin Özince, Aysel Tacer, Prof. Dr. Savaş Taşkent, Füsun Tümsavaş ve Hüseyin Yalçın oldu.