Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

FED'in politika yapıcılarının haziranda sonlanacak 600 milyar dolarlık tahvil satın alım programının ardından para poltikasının yönüyle ilgili ayrılığa düştükleri ortaya çıktı.

15 martta toplanan FED'in Açık Piyasa Komitesi tutanaklarında çok az katılımcı ekonomik koşulların bu yıl daha az uyumlu para politikası desteğini garanti edebileceğini kaydederken, diğer bir azınlık ise 2011'de istisnai politik koşullardan daha fazlasının olması gerektiğini belirtti. Birkaç FED üyesi tahvil alım programının ise haziran ayından önce sonlandırılması gerektiğini vurguladılar. Hepsini üstünde FED yetkilileri gittikçe küçülen hazine tahvili alımına ihtiyaç duymazken süreç ile ilgili henüz bir açıklama yapmadılar.
 
Toplantıdan beri iş piyasası ile enflasyon toparlanıken; hizmet sektöründeki büyüme ise yavaşladı. FED'in para teşvik politikası konusunda kuşkucu olan bazı bölge başkanları kredi sıkılaştırmasına gerek olmadığını savundular. FED Başkanı Ben S. Bernanke tahvil alım programının bitiminin ardından FED'in bir sonraki hamlesine dair kendi görüşünü belirtmedi.