Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Merkez Bankası'nın faiz artışının ardından bankaların kazançlarına ilişkin iyimserliği Çin'deki hisseleri değerlendirdi.

Çin'in en büyük bankası Industrial&Commercial Bank of China Ltd., Barclays Plc ve Citigroup'un faiz artışlarının bankaların net faiz marjlarını yükselteceğini söylemesiyle artış kaydetti. Çin'in en büyük ikinci sigorta şirketi Ping An Insurance yüzde 2.6 yükseldi. Yakıt fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle de Air China Ltd. Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Guotai Junan Securities Co.'nun başekonomisti Li Xunlei, bir sıkılaştırma adımının daha listeden kalkmasının piyasalar için olumlu olduğunu söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi 24.1 puan kazançla 2,991.46 puan oldu ve 9 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Endeks 1 Nisan'da yüzde 1.3 artış kaydetmişti. CSI 300 Endeksi de yüzde 0.8 yükselerek 3,297.76 puandan işlem gördü.

Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl ekonominin parasal sıkılaştırmalara dirençli olduğu yönündeki sinyaller sayesinde yüzde 6.5 oranında prim yaptı.

Çin Merkez Bankası dün 1 yıllık kredi faizlerini yüzde 6.31'e; 1 yıllık mevduat faizlerini ise yüzde 3.25'e yükseltti.