Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ''Türkiye'de görünen ve görünmeyen tüm iş adamlarına madalya takılsa yeridir. Çünkü 10 milyon kişiyi istihdam ediyoruz, hem alıyoruz, hem satıyoruz, hem vergi veriyoruz bir taraftan da dayak yiyoruz''dedi.

Hisarcıklıoğlu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nca TESK Otel'de düzenlenen vergi, ihracat rekortmenleri ödül törenine katıldı.

Törende konuşan Hisarcıklıoğlu, Türk vatandaşlarının Alman, Fransız ve Amerikalılardan hiçbir eksiği olmadığını söyledi.

Türkiye'nin dünyanın onaltıncı büyük ekonomisine sahip olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şunları ifade etti:

''Kişi başına düşen gelirde dünya 54'üncü, insani kalkınmış endeksinde ise 83'üncü sıradayız. Bu da dünya verileri, benim verilerim değil. Ben bu ülkenin vatandaşı olarak, insani kalkınmışlık endeksinde 83'üncü sırada yaşamak istemem. Benim öteki vatandaşlardan hiçbir eksiğim yok. Almandan, Fransızdan Amerikalıdan hiçbir eksikliğim yok. O zaman ben 16'ncı büyük ekonomiysem, insani kalkınmışlık endeksin de ilk 16 içine girmem lazım. Bu bize yakışmıyor, bu bizim ayıbımızdır haberiniz olsun. Türkiye'de görünen, görünmeyen tüm iş adamlarına madalya takılsa yeridir. Çünkü 10 milyon kişiyi istihdam ediyoruz, hem alıyoruz, hem satıyoruz, hem vergi veriyoruz bir taraftan da dayak yiyoruz. Olmaz öyle şey. Bütün bu tabloyu yukarıya çekmek lazım. O zaman işte Türkiye'yi kimse tutamaz.''

Son otuz yılda Türkiye'nin müthiş bir başarı hikayesi yarattığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''30 yıl önce bu ülke dünyanın gelişmiş ilk 27 ülkesi içindeydi. Şimdi nereye geldi. Şu zorluklara rağmen ilk onaltı içine geldik. Bunu kim yaptı? Biz yaptık. Şimdi biz koşmak istiyoruz arkadaşım. 2023 yılında ilk ona girmek istiyoruz. Ondan sonra da açık açık söylüyoruz dünyanın lideri olmak istiyoruz. Bunun içinde bizim ayağımızdaki prangaları çözmeleri lazım. Biz para pul istemiyoruz, bizim rakiplerimiz hangi şartlarda üretiyorsa, hangi şartlarda alıyorsa, satıyorsa bize de onu versinler. Bakın o zaman biz Türkiye'yi dünya şampiyonu yapıyor muyuz, yapmıyor muyuz?''

Ordu Valisi Orhan Düzgün de konuşmasında, Ordu'da son dönemlerde yapılan yatırımların önem taşıdığını, özellikle turizm alanında ciddi yatırımlar yapıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu, Ordu'da 2008-2009 mali yıllarına ait vergi ve ihracat rekortmenlerine plaketlerini takdim etti.

(GG-MKU-EA)