Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, G-20 ülkeleri Çin dahil dünyanın en büyük ekonomilerine esnek kur politikasının uygulanması için bastıracak.

Hazine Bakanlığı yetkilisi, kurlardaki düzensiz hareketlerin ve politikalardaki asimetrinin küresel ekonomiye zarar verebileceğini söyledi. Washington'da konuşan yetkili, Çin'in de yuanda bir miktar esnekleşme sinyalleri verdiğini, bunun daha da ilerleme kaydetmesinin beklendiğini ifade etti.

G-20 ülkeleri, konuyu IMF ve Dünya Bankası'yla birlikte Washington'daki görüşmelerinde ele alacak. Grubun Şubat'taki toplantısında da küresel dengesizliklerin izlenmesi yönünde anlaşılmıştı; ancak önümüzdeki toplantıda daha somut adımlar ve bu kararların detaylandırılması bekleniyor.

ABD'li yetkili, düzeltmeye ihtiyacı olan ülkelerin listesinin de biraraya getirildiğini ve görüşmelerin ilerleme sinyali verdiğini belirtti.

Daha küçük bir grup olan ve yalnızca gelişmiş ekonomileri kapsayan G-7 ülkeleri de döviz kurlarını yakından izlemeye devam edecek. G-7 geçtiğimiz ay depremin ardından rekor seviyelere tırmanan yene toplu müdahale gerçekleştirmişti.