Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'li yatırım kuruluşu olan ve bakır fonu oluşturmayı planlayan BlackRock'ta ETF araştırma ve uygulama stratejisi birimi başkanı Deborah Fur, baz metal ETF'lerinin altın ve gümüş kadar talep görmeyeceğini belirtti.

Eylül 2008'den beri dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan şirkette görev yapan Fuhr, "Baz metal ETF'lerinin altın ve gümüş kadar popüler olmasını beklemiyorum, bu benim kişisel görüşüm" dedi.

Metal, tahıl ve enerji fiyatlarının artan taleple birlikte yükselmesi ve yatırımcıların portföylerini çeşitlendirmek istemesiyle emtia destekli fonlar popüler oldu. Bu fonlar, alıcıların fiziki teslim olmadan emtialara yatırım yapmasını sağlıyor. ETF'lerdeki altın miktarı dün, 2003'teki 12 ton olan seviyesinden 2,050.33 tona tırmandı.

Fuhr, geçen hafta Singapur'daki röportajında,"Çoğu insanın portföyünde altın ve gümüş dışındaki emtialara pay ayırdığını düşünmüyorum" dedi.

BlackRock ve JPMorgan Chase geçtiğimiz yıl ayrı ayrı yaptıkları açıklamada fiziki bakır fonları oluşturmayı planladıklarını belirtmişti. Goldman Sachs Group, Ekim ayındaki bir raporunda yeni baz metal fonlarının fiyatlar üzerinde uzun dönemli etkisi olmayacağını ifade etmişti.