Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in rekor büyüklükteki parasal teşvikleri çekmeye başladığında, varlık satışı yapması ve enflasyonun düşük kalmasını sağlaması gerektiğini söyledi.

Bullard, "İlk önce bilanço politikasının bir kısmı geri çekilmeli, ardından politika faizinde sıfır seviyesinden uzaklaşılmalı" dedi ve "Bu durum Fed içinde canlı tartışmalara konu oluyor. Daha önce böyle bir durumda olunmadığı için, ilerleme sağlayabilmek için optimum yol bulma konusunda çok fazla belirsizlik var" şeklinde görüş bildirdi.

Bullard, Şubat ayından bu yana, ekonominin güçlü olduğu yönündeki raporlara dayanarak, Fed'in Haziran ayına kadar sürdüreceği 600 milyar dolarlık hazine kağıdı alımlarını azaltması gerektiğini söylüyor. Bullard bu görüşünü bugün de yineledi, ancak diğer politika yapıcılar arasında bu görşe güçlü bir destek olmadığını söyledi.

Bullard, "Aşırı gevşek, çok gevşek para politikasına sahibiz ve bu politikadan, enflasyonu düşük ve istikrarlı tutarak nasıl çıkacağımızı düşünmek durumundayız" dedi.