Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, Isuzu Motors Ltd.'nin öncülüğünde ihracatçı şirketlere ve karının önceki tahminleri aşabileceğini açıklayan Toshiba Corp.'a gelen alımlarla, erken saatlerdeki kayıplarını geri alarak yükseldi.

Isuzu Motors, Volkswagen AG'nin şirketten hisse alacağı ya da şirketi satın alacağı yönündeki haberleri yalanlamasının ardından yüzde 6.9'luk bir sıçrama gerçekleştirdi. Nükleer reaktör tedarikçisi Toshiba yüzde 2.8 değer kazandı. Dünyanın 1 numaralı madenilik şirketi BHP Billiton Ltd., metal fiyatlarının üçüncü gün üst üste düşüş göstermesinin ardından, Sydney'deki işlemlerde yüzde 1.2 değer kaybetti. Çin'in ikinci büyük bankası China Construction Bank Co., Çin bankalarının daha fazla sermaye artışına ihtiyaç duyacağı spekülasyonlarına bağlı olarak yüzde 0.9 düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükselerek 136.25 puana çıktı. Endekste düşen ve yükselen hisse sayısı neredeyse birbirine eşit. Endeks son üç haftada, depremden sonra Japon şirketlerinin yeniden üretime başlaması ve ABD ekonomisindeki iyileşmenin küresel ekonomik büyümenin sürdürülebilir olduğuna yönelik iyimserliği desteklemesinin ardından yükseldi.