Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Enflasyonist baskıların devam etmesinin alternatif yatırım aracı olan değerli metallere talebi artıracağına dair spekülasyonla metal fiyatları önceki düşüşünü tersine çevirerek yeniden yükselebilir.

Külçe altının onsu, yüzde 0.2 yükselerek 1,459.80 dolar oldu ve Singapur'da saat 12:01 itibariyle 1,458.95 dolar/ons'tan işlem gördü. Metal, daha önce yüzde 0.3 gerilemişti. Haziran vadeli altın, New York Comex'te yüzde 0.3 yükselerek 1,459.80 dolar/ons oldu.

Singapur'daki Phillip Futures'ta analist olan Ong Yi Ling, "Altın, Asya ülkelerinden gelen taleple desteklenebilir. Yüksek enflasyon ve alternatif yatırımların az olmasıyla metal yeniden yükselişe geçebilir" diye konuştu.

Bloomberg'in 25 ekonomistle yaptığı araştırmaya göre Çin'in Mart ayında tüketici fiyatlarının %5.2 yükseldiğini açıklaması bekleniyor. Bu, 2008'den beri en hızlı yükseliş. Öte yandan Kore Merkez Bankası'nın 2011 ylı enflasyon tahminini yüzde 3.5'ten yüzde 3.9'a çıkarttığı belirtildi.

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher Alman gazetesi Handelsblatt için kaleme aldığı makalede, ABD'de enflasyonun kontrolden çıkma riski olduğunu belirtti. Libya ve Ortadoğu'daki çatışmalar bu hafta petrol fiyatlarının 30 ayın en yüksek seviyesine çıkmasını destekledi.