Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

MADRİD (A.A) - 14.04.2011 - İspanyol telekom firması Telefonica, 3 yıl içinde İspanya'daki personel sayısında yüzde 20 kısıtlamaya gidebileceğini açıklarken, 6 bin 400 Telefonica işçisinin işten çıkarılma riskinin olduğu belirtildi.

Londra'da düzenlenen 8. Yatırımcılar Konferansı'nda konuşan Telefonica Başkanı Guillermo Ansaldo, 3 yıl içinde personel sayısının yüzde 20 kadar azaltılması ve stratejik yapılanmada bazı harcamaların kısıtlanması gibi kararlar aldıklarını açıkladı.

Telefonica'ya bağlı olarak İspanya'da 4 bini cep telefonu sektörü olmak üzere toplam 32 bin kişi çalışırken, yüzde 20 kısıtlama yapılması halinde 6 bin 400 kişinin işsiz kalması bekleniyor.

Telefonica'nın İspanya'daki gelirleri 2009'da yüzde 5,9, 2010'da yüzde 4,4 düşerken, alınan önlemler kapsamında yönetim düzeyinde çalışan personelde yüzde 6'lık bir kesinti yapılmıştı. Özellikle Latin Amerika ülkelerindeki yatırımlarıyla dünyanın 5. büyük telekom firması olarak bilinen Telefonica, çalışanlarının maaşlarında kesintiye gidebileceğinin de sinyalini verdi.

Telefonica'nın ayrıca önümüzdeki 3 yıl içinde bünyesinde bulunan ancak telekom sektörünün dışında olmasından stratejik önemi olmayan bazı hisselerini satarak, 600 milyon avro gelir elde etmeyi planladığı da ifade edildi.