Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bölge ülkelerinin borç ödemelerini erteleyeceği endişesinin ortasında Portekiz ve Yunanistan devlet tahvillerinin rekora koşması ile Avrupa hisse senetleri 4 gün içinde 3. kez değer kaybetti. 

Konuya vakıf kişiler tarafından yapılan bankanın sermayeyi desteklemek için hisse satışına gideceği haberlerinin ardından Banca Popolare di Milano Scrl hisseleri yüzde 2.7 değer kaybetti. Reckitt Benckiser Group Plc'nin ceosu Bart Becht'in emekliye ayrıldığı haberinin ardından şirketin hisseleri 2003 yılından beri en büyük düşüşünü gösterdi. Satışları analistlerin tahminlerini yakalayan Danone'nin hisseleri ise yüzde 2 değer kazandı.

Stoxx Avrupa 600 Endeksi yüzde 0.4 değer kaybederek Londra'da 277.15 seviyesinden kapandı. Endekste her artı yönlü hareket eden hisse başına 2 hisse eksiye geçti. Japonya'nın Fukuşima Dai Ichi Nükleer Santrali'ndeki radrasyon sızıntısının seviyesini en tehlikeli seviye olan 7'ye yüksletmesi ve Alcoa şirketinin beklenmedik bir şekilde kazanç tahminini  aşağı doğru çekmesinin ardından endeks haftanın başından bu yan yüzde 1.6 değer yitirdi. 

İrlanda ve İzlanda hariç batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinin tamamı günü düşüşle kapadı. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 0.7 değer kaybederken Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 0.8 geriledi. Almanya'nın DAX Endeksi ise günü yüzde 0.4 değer kaybıyla tamamladı.