Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yüksek petrol fiyatları enerji üreticilerinin yükselişine, kazançları analistlerin tahminleri aşan Supervalu ise dayanıklı tüketim malları üreticilerinin kazancına öncülük etti; günü düşüşle geçiren ABD hisse senetleri kayıplarını eritti.

Standard & Poor's 500 endeksi yüzde 0.01 artışla New York'ta 1314,52 seviyesinden kapandı. Dow Jones Endüstri Endeksi ise yüzde 0,12 değer kazanarak 12285,20 seviyesine yükseldi. Kayıplarını toplayamayan Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 0,05 düşüşle günü 2760,22 seviyesinden kapadı.

Piyasa çevrelerince merakla beklenen Google'ın ilk çeyrek karının açıklanması ise ise New York Borsası'nın kapanış saatine denk geldi. Google ilk çeyrek için 6.54 milyar dolar gelir açıkladı. analistlerin tahminleri ise rakamın 6.32 milyar dolar civarında gerçekleşeceği yönündeydi. Gelirin tahminleri geçmesine rağmen hisse başına karlılık ise tahminlerin altında kalarak 8.08 dolar oldu. Tahminler ise hisse başına karlılığın 8.32 dolar olacağı yönündeydi.

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, işsizlik başvurularının beklenmedik bir şekilde yükselerek 412 bin gelmesi ve senatör Levin'in Goldman Sachs Group Inc. için federal soruşturma açılması çağrısında bulunması sonrası düşmüştü.