Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, İrlanda'nın kredi notunu, bankaların kurtarılmasının ardından hükümetin bütçe açığını düşürmede ve ekonomik büyümeyi sağlamada zorlanması ile birlikte, iki basamak düşürdü.

Moody's bugün e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, İrlanda'nın kredi notunu "Baa1"den "Baa3"e düşürdüğünü ve görünümü negatifte tuttuğunu duyurdu. Diğer bir uluslararası kredi derecelendime kuruluşu olan Standard & Poor's (S&P) de İrlanda'nın kredi notunu 1 Nisan'da "BBB+"ya düşürmüş ve görünümünü durağan olarak belirlemişti.

Moody's açıklamasında, "Ülkenin zayıf ekonomk büyüme görünümü, mali konsolidasyon süreci, özel sektör kredilerinde süregelen daralma ve daha olumsuz faiz ortamı tarafından yönlendiriliyor" şeklinde görüş bildirdi ve "İrlanda hükümetinin mali gücü, ekonomik büyüme şimdilerde beklenenden daha zayıf gerçekleşirse ya da mali ayarlamanın hükümetin planlanan konsolidasyon süreci için yeterli olmazsa, daha da düşebilir" şeklinde yorumda bulundu.