Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Google, bu yıl ilk çeyrekte 2,3 milyar dolar kar etti.

Dünyanın en büyük internet motoru Google, bu yıl ilk çeyrekte karının geçen yıl aynı çeyreğe göre yüzde 18 artışla 2,3 milyar dolara (hisse başına 7,04 dolar) yükseldiğini açıkladı. Şirketin, geçen yıl ilk çeyrekte karı 1,96 milyar dolar (hisse başına 6,06 dolar) olarak açıklanmıştı.

Şirketin, geçen yıl ilk çeyrekte 5,06 milyar dolar olan gelirleri de yüzde 29 yükselişle 6,54 milyar dolar (hisse başına 8,08 dolar) oldu.

ABD internet arama piyasasının yüzde 65 ve Avrupa'nın da yüzde 90'ını kontrol eden Google, ''uzun vadeli yatırıma'' devam edeceğini belirtti.

Google'ın kurucu ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Larry Page, uzun vadeli fırsatlara yatırımı sürdüreceğinin işaretini vererek, ''Google ve ivmemiz konusunda çok heyecanlıyım. Gelecek konusunda çok çok iyimserim'' dedi.

Page'in, Google sosyal paylaşım sitesi Facebook ve Apple ile internet piyasasında çetin mücadelesi sürdüğü için bürokrasiyi azaltması ve yenilikleri desteklemesi bekleniyor.

Google, bu yıl 6 bin 200 kişiyi işe almayı planlıyor. Bu yılın ilk çeyreğinde bin 916 kişiyi işe alan şirket, 26 bin 300 kişiyi istihdam ediyor.