Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ABD piyasalarının nabzını tutan Wall Street Journal gazetesi, Turkcell'in ortakları Telia Sonera Ve Altimo'nun şirketin yönetim kurulundan rahatsız olduklarını yazdı.

Rus ve İsveçli ortaklarıyla aracılığını yapan kişiler, Turkcell'e uyarıda bulunarak, Turkcell'in yönetim kurulu başkanının görevden alınmasını istedi. Aracılar, Perşembe gününkü olağanüstü genel kurulda başkanın çekilmemesi hâlinde, atmosferin sertleşeceği konusunda uyarararak, bunun yönetimi de etkileyebileceğini belirtti.

Turkcell'in Perşembe günü yapılacak kurulunda, İsveçli Telia Sonera, Rus Altimo ve Mehmet Emin Karamehmet arasında uzun süredir devam eden yasal anlaşmazlıklar tartışılacak.

İsveçli ve Rus yetkililer, bu yasal tartışmaların şirketin küresel pazarda genişlemesini engellediğini öne sürdü. Yetkililer aynı zamanda, yönetim kurulu başkanı Colin Williams'ın görevinden alınmasını talep ediyor.

Rus ve İsveçli firmalar, Williams'ın yerine iki bağımsız aday seçmeyi ve Mehmet Karamehmet'in etkisinin şirket içindeki etkisinin azaltmayı hedefliyor.