Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yetkililerin Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılmasının tartışılmadığını söylemesinin ardından ülkenin temerrüde düşme riskine ilişkin endişeler arttı; euro zayıfladı.

Euro, yen karşısında, Finlandiya'daki seçimlerde Euro'ya şüpheci yaklaşan blokun kazanmasının ardından 2 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Yeni Zelanda doları da Çin'in parasal sıkılaştırmalarının ülkenin ekonomisini yavaşlatacağına ilişkin endişeler sebebiyle tüm para birimleri karşısında değer kaybetti. Yeni Zelanda'da ise tüketici enflasyonu beklentilerin altında hızlandı.

Avrupa'da borç krizine ilişkin sinyallerin yeniden belirdiğini söyleyen Tokyo'daki Himawari Securities'in Döviz analistlerinden Misato Nakashima, "euronun hızlı yükselişinin ardından insanların temkinli yaklaşması sebebiyle euronun düşüşe yöneldiğini" belirtti.

Euro, dolar karşısında 1.4430'dan 1.4384 seviyesine geriledi. Euro gün içinde 1.4350 dolar düzeyine kadar düşerek 8 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesine işaret etmişti. Avrupa'nın ortak para birimi, yen karşısında da 119.96'dan 119.31 seviyesine geri çekildi. Dolar/Yen paritesi ise 83.13'ten 82.96'ya düştü.

Yunanistan tahvillerinin sigorta primi 15 Nisan'da rekor seviyeye tırmandı. Yatırımcılar, ülkenin 5 yıl içinde temerrüde düşme riskini yüzde 60 olarak gösteriyor.