Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'daki tahvillerin sigorta primi rekor seviyelere tırmanır, Alman yetkililerin yeniden yapılandırmayı açıkça ifade etmeye başlarken Yunanistan, yeniden yapılandırmaya gitmeyi düşünmediklerini bir kez daha yineledi.

Washington'da 16 Nisan'da verdiği röportajda yeniden yapılandırmayı tartışmadıklarının altını çizen Yunanistan Maliye Bakanı George Papaconstantinou, yeniden yapılandırmanın maliyet ve dezavantajlarının, tahvil sahiplerine geri ödemekten daha ağır olduğunu savundu.

Yunanistan'dan gelen açıklamalar IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn ve Fransız Maliye Bakanı Christine Lagarde tarafından da destek buldu. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble ise Yunanistan'ın Haziran'daki denetimde başarısız olması hâlinde, yeni önlemlerin uygulanmasının gerekeceğini belirtti. Almanya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Werner Hoyer ise geçtiğimiz hafta yeniden yapılandırmanın "bir felaket olmayacağını" vurgulamıştı.

Traderlar, Yunanistan'a temerrüde düşme ihtimaline karşı oynuyor. Yunanistan'ın hazine tahvillerinin sigorta primi 15 Nisan'da 1,155 baz puana yükseldi. Yatırımcılar, Yunanistan'ın 5 yıl içinde temerrüde düşme ihtimalini yüzde 63 olarak gösteriyor.