Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hisse senedi ve tahvil alımlarının artmasıyla, hisse senedi piyasaları yeniden popüler hâle geldi. Hisse senedi piyasaları 1942'den bu yana volatilitesi en yüksek seviyede seyretse de, yatırım fonlarından aktarılan paralar artıyor.

Geçtiğimiz çeyrekte hibrid fonuna aktarılan para 18.6 milyar dolarla, 1984'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Rekor düzeydeki para akışı, Büyük Depresyon'dan bu yana görülmüş en kötü finansal krize rağmen, yatırımcıların Standard&Poor's 500 Endeksi'ndeki kazançlara kayıtsız kalmadığını gösteriyor. S&P 500, Mart 2009'dan bu yana kazançlarını ikiye katladı.

Avrupa'daki borç krizi ve yükselen petrol fiyatları sebebiyle hisse fiyatları 1942'den bu yana en büyük dalgalanmasını yaşıyor. Bu da son 2 yılda tahvil yatırımına yönelen yatırımcıları yeniden hisse senedi-tahvil fonu karışımı olan hibrid fonları almaya itiyor.

Fiduciary Trust Co. ve Credit Suisse Asset Management, piyasadaki belirsizliklerin piyasada dolaşan para miktarını da artırdığını belirtti.

Fiduciart Trust'ın yöneticisi Michael Mullaney, endekste yaşanan ralli sürecinde az sayıda yatırımcının yer aldığını, bu sebeğle artışın sürmesini beklediklerini ifade etti.