Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Citigroup Inc. ve Texas Instruments Inc.'nin kar açıklamalarından önce aşağı yönde hareket etti ve bu hareket, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, New York Borsası'nın açılışı ile birlikte, geçen haftaki kayıplarını genişleteceğini işaret ediyor.

ABD'nin en büyük üçüncü bankası olan Citigroup ve ABD'nin ikinci büyük chip üreticisi Texas Instruments, Avrupa'daki işlemlerde yüzde 0.52in üzerinde değer kazandı. Dünyanın en büyük sağlık ürünleri şirketi Johnson & Johnson'ın hisseleri, Synthes Inc.'nin birleşme görüşmeleri yapıldığını açıklamasının ardından değer kaybetti.

Haziran vadeli S&P 500 kontratı, Londra saati ile 10:28'de, yüzde 0.6 düşerek 1,310.4 puana indi. Dow Jones vadeli kontratı yüzde 0.5 düşerek 12,240 puana düşerken, Nasdaq-100 kontratı da aynı oranda düşerek 2,298.5 puana geriledi.

Semper Constantia Privatbank AG'nin Viyana ofisinden fon yöneticisi Walter Harecker, "İnsanlar şirket karlarını bekliyor" dedi ve "Geçen çeyreğe göre, görünüm rakamlardan çok daha önemli. Analist beklentileri yine çok hızlı ve çok ileri gidiyor" şeklinde görüş bildirdi.