Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunan basını, Yunanistan'ın tüm borcunun ödenmesi için süresinin uzatılmasına dair müzakerenin önümüzdeki Haziran'da başlamasının beklendiğini bildirdi.

Basın - yayın organları, Yunan hükümetin bu talebinin Maliye Bakanı Yorgos Papakonstantinu tarafından, Macaristan'da yapılan ECOFIN zirvesinde dile getirildiği gibi, bu ay içinde Atina'yı ziyaret eden AB - IMF (Uluslararası Para Fonu) ve AMB (Avrupa Merkez Bankası) ''Troykası'' yetkililerine de iletildiğini kaydetti.

Haberlerde, konuya ilişkin görüşmelerin bugünlerde Washington'da IMF merkezinde yapılmakta olduğu da belirtildi.

Öte yandan, Atina'da yayımlanan ''Elefterotipiya'' gazetesi, ''Tüm borç için başvuru'' manşetiyle sunduğu haberinde, borç süresinin uzatılmasının, 2012 yılı içinde hayata geçirilmesinin hedeflendiğini yazdı.

Yunan hükümetinin IMF - AB ve AMB ile yapılan memorandumun kapsamadığı diğer borçların da süresinin uzatılması talebini gündeme getirdiğini kaydeden gazete, adını açıklamadığı IMF üst düzey yetkilisinden edinilen bilgiye göre, IMF Başkanı Dominique Strauss -Kahn'ın kararı çerçevesinde son ana kadar konuya ilişkin yalanlamaların olacağını ileri sürdü.

Elefterotipiya, ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner'in de Yunanistan'ın borç süresinin ödemesinin uzatılması taraflısı olduğunu belirtti.