Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bloomberg HT'de Yavuz Semerci ve Açıl Sezen'in konuğu olan TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, Merkez Bankası Başkanı'nın değişimi, merkezin enflasyonla mücadelesini ve zorunlu karşılıklar artışının bankacılık sektörüne etkisini değerlendirdi. Canevi, merkez bankasının enflasyonla mücadelede yalnız kaldığı için radikal kararlar almak zorunda kaldığını söyledi.   

TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, Erdem Başçı'nın merkez bankası başkanı seçilmesinin çok yerinde bir karar ve  bankacılık sektörü için önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile yeni merkez bankası başkanının uyumlu çalışacağını belirten Yavuz Canevi, ikilinin uyumlu bir takım oluşturduğunu belirrti.

SPK, Hazine, BDDK ve merkez bankasının uyumunun Türkiye için önemini vurgulayan Canevi, hazine, SPK, Merkez Bankası ve BDDK'nın uyumunun "rüya takımını" oluşturacağını söyledi.

TEB - Fortis birleşmesi ile 605 şubeye ulaştıklarını belirten Canevi, şube sayısı olarak Türkiye'nin 5. büyük bankası olduklarını söyledi.

Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelede yanlız bırakıldığını belirten Canevi,  bankanın bazı radikal tedbirler almak zorunda kaldığına dikkat çekti. Yönetim Kurulu Başkanı bankanın Eylül'de klasik politikalarına geri dönüş yapacağının da altını çizdi.

TEB'in daha fazla dış ticaret konularına odaklı bir bankacılık yürüttüğünü belirten Canevi, bundan sonra TEB'in perakende, KOBİ ve tüketici bankacılığına odaklanacağına işaret etti.

Birleşmeden önce Fortis Bank'ın World kredi kartı programı, TEB'in de bonus kredi kartı prgramı bulunduğunu beliten Canevi, birleşmeden sonra bu iki programı birleştirecek bir çözüm üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Mustafa Salih (msalih@bloomberght.com)