Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık faizini bir kez daha yükseltmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasını daha sıkı hale getireceğinin işaretlerini vermesi sonrası düştü. Bu hareket sonucu, gösterge endeks üçüncü gün üst üste aşağı yönde seyretti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.4 düşerek 1,177.15 puana indi. Hong Kong'daki Çin hisselerini gösteren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.9 gerilerken, Bombay Borsası Sensitive Endeksi yüzde 1'lik bir kayıp yaşadı.

China Resources Land Ltd. ve Industrial & Commercial Bank of China Ltd., Çin Merkez Bankası'nın bu yıl dördüncü kez zorunlu karşılık faizini yükselterek bankaları daha fazla parayı kenarda tutmak zorunda bırakmasının ardından değer kaybetti ve diğer gayrımenkul şirketleri ve bankalardaki düşüşlere öncülük etti. Hindistan'ın ikinci büyük yazılım hizmetleri sağlayıcısı Infosys Technologies Ltd., Credit Suisse Group AG'nin şirketin hayalkırıklığı yaratan çeyrek dönem sonuçlarını işaret ederek, tavsiyesini "outperform"dan "nötr"e düşürmesi ile birlikte yüzde 2.1 değer kaybetti.

KGI Asia Ltd.'den Ben Kwong, Endişeler halen Çin'in politikasını daha da sıkılaştıracağı üzerinde yoğunlaşıyor" dedi ve "Yatırımcılar, emlak piyasasındaki aşırı ısınmayı soğutmak için daha da tedbir alınacağından endişe duyuyor" şeklinde görüş bildirdi.