Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

7 yıl ve daha uzun vadeli ABD Hazine tahvilleri, kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) ABD'nin not görünümünü "durağan"dan "negatif"e düşürmesinin ardından değer kaybetti.

S&P'nin ABD'nin artan bütçe açıkları ve borçlarının, 2013'e kadar ABD'li politika yapıcılarının orta ve uzun vadeli bütçe zorlukları ile başa çıkma konusunda anlaşmaya varamama riskini getirdiğini açıklamasının ardından, ABD Hazine kağıtları erken saatlerdeki kazançlarını geri verdi.

Janney Montgomery Scott LLC'nin Philadelphia ofisinden Guy LeBas, "Daha önce sorgulanamaz olarak düşünülen ABD'nin kredi notu görünümünün negatife düşürülmesi oldukça ciddi bir gelişme" dedi ve "Uzun vadeli borçlanma kağıtlarının daha büyük bir darbe alacağını düşünüyorum" şeklinde görüş bildirdi.

10 yıl vadeli ABD Hazine kağıdının faizi 1 baz puan yükselerek % 3.42'ye çıktı. Şubat 2021 vadeli % 3.625 faizli kağıdın fiyatı ise 3/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli kağıt için 94 sent düşerek 101 21/32'ye geriledi. İki yıl vadeli Hazine kağıdının faizi 3 baz puan düşerek yüzde 0.66'ya geriledi.