Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard & Poors'un ABD'nin görünümünü negatife çevirmesinin ardından dolara alternatif olan kıymetli metaller değer kazandı; altın vadelilerinin onsu 1,498.60 dolar ile rekor kırdı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) ABD'nin not görünümünü beklenmedik bir şekilde "durağan"dan "negatif"e düşürmesinin ardından doların değer kaybetmesiyle alternatif yatırım aracı olan altın öne çıktı. Halbuki altın öğle saatlerinde satıcılı seyir sebebiyle değer kaybediyordu. Avrupa'nın borç krizinin daha da yayılacağı endişesi ile altın bugünden geriye doğru geçtiğimiz yıl yüzde 28, gümüş ise iki katı değer kazandı.
 
Haziran teslimli Altın vadelileri yüzde 0.5 ya da 6.90 dolar yükselerek Comex'te New York saati ile 02.04'de 1.492.90 dolardan işlem gördü. hemen teslim altın ise yüzde 0.8 yükselişle rekor kırarak 1,497.90 dolara ulaştı.

Hazine, hükümetin en yakın mayıs ortası gibi 14.3 trilyon dolarlık borç sınırına ulaşabileceğine dikkat çekti.

Fed ise gösterge faiz oranını aralık 2008'den beri yüzde 0 - 0.25 seviyesinde koruyarak büyümeyi teşvik etmek için haziran taahhütlü 600 milyar dolar tahvil satın alıyor.