Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard&Poor's'un ABD'nin kredi notunun görünümünü indirmesi küresel piyasalarda fiyatlanıyor. ABD'nin negatif izlemeye alınması, küresel ekonomiye ilişkin endişeleri artırırken, Tokyo Borsasında sert satışlar yaşandı.

Toyota Motor yüzde 2.8 gerilerken, satışlarınn yüzde 80'ini Japonya dışında gerçekleştiren Canon Inc de yüzde 1.8 değer kaybetti. Japonya2nın en büyük manyetik disket sürücüleri üreticisi TDK Corp., aracı kuruluşların şirketin satılma ihtimalinin satışlara zarar verebileceğini söylemesi üzerinde yüzde 6.5 düştü.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.4 kayıpla 9,421.58 puana gerileyerek, 18 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine yöneldi. Topix Endeksi de yüzde 1.2 zarar etti ve 825.97 puandan işlem gördü.

ABD'nin kredi notunun, küresel deflasyonist baskılar bakımından da çok önemli olduğuna değinen Pengana Capital Ltd.'ın yatırım yöneticilerinden Tim Schroeders, birçok kredinin ABD cinsinden varlıklarla fiyatlandığına dikkat çekti.

Topix, 11 Mart'ta meydana gelen 9 şiddetindeki depremden bu yana yüzde 9.8 değer kaybetti. Aynı süre içerisinde Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1 yükseldi; Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 geriledi.