Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Enflasyon önlemlerinin artacağına ilişkin endişeler ve S&P'nin ABD'nin kredi notunun görünümünü negatife indirmesiyle Çin Borsaları rallisine ara verdi ve 2 ayın en büyük düşüşünü kaydetti.

Çin'in en büyük metal üreticisi Jiangxi Copper Co., bakır fiyatlarının 6 gün üst üste düşmesi üzerine yüzde 2.8 değer kaybetti. China Vanke Co., Credit Suisse AG'nin hükümetin emlak yatırımını kontrol etmek için önlemler alabileceğini söylemesinin ardından imar şirketleri arasındaki düşüşe öncülük etti. Çin'in halka açık en büyük gıda üreticisi Henan Shuanghui Investment & Development Co. ise illegal katkı maddeleri kullandığı gerekçesiyle dava açılması üzerine yüzde 10 geriledi.

ABD'nin kredi notunun görünümünün yatırımcıları kısa vadeli olarak etkileyeceğini belirten Lion Fund Management Co.'nun fon yöneticisilerinden Mei Luwu, risklerin ortada olduğunu, piyasanın da bunun fiyatladığını söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.9 zararla 2,999.82 puana geriledi ve 22 Şubat'tan bu yana en sert düşüşüne işaret etti. CSI 300 Endeksi de yüzde 2'lik düşüşle 2,3292.96 puandan işlem gördü.

Şanghay Endeksi bu yıl Asya borsaları arasında en iyi performansı gösterdi ve yüzde 6.8 oranında prim yaptı.