Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, dün gösterge endekslerin son bir ayın en hızlı düşüşünü göstermesinin ardından, bugün konut başlangıçları verisinin beklenenden iyi çıkması ve Johnson & Johnson ve Goldman Sachs Group Inc. şirketlerin beklenenden iyi kar açıklaması sonrası yükseliyor.

Dünyanın ikinci en büyük sağlık-bakım ürünleri üreticisi  Johnson & Johnson yüzde 2.8 yükselirken, Goldman Sachs hisseleri yüzde 1.1 değer kazandı. Steel Dynamics Inc., karının analistlerin projeksiyonlarından daha iyi çıkmasının ardından yüzde 4.52lik bir sıçrama gerçekleştirdi. Dünyanın en büyük analog-chip üreticisi Texas Instruments Inc.'nin hisseleri, satış ve kar tahminlerinin bazı analistlerintahminlerinden kötü çıkmasının ardından yüzde 1.4 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 09:33'te, yüzde 0.3 yükselerek 1,308.64 puana çıktı. Endeks dün, S&P'nin ABD'nin not görünümünü dşürmesinin ardından yüzde 1.1 gerilemiş ve son bir ayın en hızlı düşüşünü göstermişti. Dow Jones Endeksi ise 43.06 puan ya da yüzde 0.4 yükselerek 12,244.65 puana ulaştı.

Boston'daki LPL Financial Corp.'tan şef yatırım analisti Burt White, "Düşüşlerde al, çıkışlarda sat" dedi ve "Bu piyasa çok dirençli. Ekonomiye bakıldığında, durum insanların düşündüğünden daha iyi. Bugünkü konut verisi oldukça iyiydi" şeklinde görüş bildirdi.