Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

S&P'nin ABD'nin görünümünü negatife çevirmesinin ardından dünü düşüşle kapatan Avrupa Bhisse senetleri bugün şirketlerin ilk çeyrek satışlarının tahminlerin üstünde gelmesiyle 1 ayın en büyük düşüşünden geri dönerek günü artıda kapattı.

Dünyanın en büyük lüks tüketim markalarından LVMH, ilk çeyrek satışlarının tahminleri yakaladığını duyurması ile şirketin hisseleri yüzde 5 tırmandı. Dünyanın en büyük bilye üreticilerinden SKF ise ilk çeyrekte rekor kar açıkladı, ardından hisseleri yüzde 6.4 hızlı yükseliş gösterdi. satış rakamıyla Avrupa'nın ikinci büyük ilaç firması Novartis hisseleri son 4 ayın en büyük karını elde etti. 

Stoxx Avrupa 600 Endeksi yüzde 0.5 artışla Londra'da 274.42 seviyesinden kapandı. Standard & Poor's derecelendirme kuruluşunun dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD'nin uzun vadeli görünümünü durağandan negatife çevirmesiyle birlikte dün Avrupa Borsaları da ortalama yüzde 1.7 değer kaybetmişti. Buna rağmen Avrupa hisse senetlerinin göterge endeksi bu yılın en düşüğü olan 16 marttan beri yüzde 4.7 yükseliş gösterdi.

11 Nisan'dan beri kazanç açıklayan Stoxx 600'deki 16 şirketin 11 hisse - kar oran tahminlerinin üstünde performans sergilediler. ABD'den Goldman Sachs'ın kazançlarındaki düşüş tahminlerin altında oldu. 

Batı avrupa ulusal gösterge endekslerinin 18'inin tamamı günü değer artışıyla kapattılar. Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 0.7 yükselirken, İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 0.4, Almanya'nın DAX Endeksi ise yüzde 0.2 kazançla günü kapattılar.