Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Intel Corp., PSA Peugeot Citroen ve L’Oreal SA gibi şirketlerin kar açıklamalarından sonra ekonomik toparlanmaya yönelik iyimserliğin artması sonucu yükseliyor. Bu yükseliş sonucu, gösterge endeks Stoxx Europe 600, ikinci haftayı da yukarıda kapamaya hazırlanıyor.

Avrupa'nin en büyük chip ekipmanı üreticisi ASML Holding NV, İntel'in ilk çeyrek karının tahminlerden daha iyi çıkması ve şirketin içinde bulunduğumuz dönemde 12.8 milyar dolar ciro yapacağını açıklamasının ardından yüzde 4.3 yükseldi. Avrupa'nın ikinci büyük otomobil üreticisi  PSA Peugeot Citroen ve dünyanın en büyük kozmetik üreticisi L’Oreal, satışlarının analistlerin tahminlerinin ortalamasını geçmesi sonrası en az yüzde 3 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 08:27'de, yüzde 1.1 yükselerek 277.32 puana çıktı. Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.7 yükselerek 1,317.5 puana çıkarken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.5'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Charles Schwab Corp.'tan Kully Samra, "Hisse senedi piyasasının genel trendinin yukarı olacağına inanmaya devam ediyoruz" dedi ve "Avrupa hisse senetleri cazip değerlemelere sahip görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Şimdiye dek Stoxx 600 Endeksi'ndeki 19 kar açıklayan şirketin 12'sinin rakamları beklenenden iyi çıktı.