Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, ABD konut başlangıçları verisinin beklenenden iyi çıkması ve Intel Corp.'un satışlarına ilişkin tahmininin analist tahminlerini aşması sonrası hızlı yükseldi. Gösterge endeks son dört ayın en hızlı yükselişini göstermeye hazırlanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 1.8 yükselerek, Hong Kong saati ile 16:42'de, 1,187.77 puana çıktı. Endeks böylelikle, 1 Aralık'tan bu yana en hızlı çıkışını göstermeye hazırlanıyor. MSCI içindeki teknoloji grubunu gösteren endeks ise yüzde 3.5 yükseldi ve Mayıs 2009'dan bu yana en hızlı artışını gerçekleştirmeye yöneldi. Kore'de Kospi Endeksi yüzde 2.2 yükselerek rekor seviyeye çıkarken, Tayvan'da Taiex Endeksi yüzde 2'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Dünyanın ikinci en büyük bilgisayar hafıza chipi üreticisi Hynix Semiconductor Inc., Ağustos 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. En büyük kontrat chip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. yüzde 2.5 değer kazandı. Samsung Electronics Co., bilgisayar hard disk sürücüsü bölümünü satma konusunda anlaşmaya varmasının ardından, Seul'deki işlemlerde yüzde 4.7 yükseldi. PetroChina Co., ABD ekonomisinden gelen büyüme işaretleri ile birlikte petrol fiyatlarının yükselmesinin ardından, Hong Kong'da yüzde 2.5 yükseldi.

NH-CA Asset Management'ın Seul ofisinden fon yöneticisi Kim Tae Woon, "Teknoloji hisseleri, İntel'in iyimserliği canlandırmasının ardından oldukça hoş bir ralli gerçekleştirdi" dedi ve "Yatırımcılar, PC talebinin önceden beklendiği kadar kötü olmadığına ve ABD ekonomisinin toparlanma yolunda olduğuna oynuyor gibi görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.