Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisselerindeki yükseliş, MSCI Asya Pasifik Endeksi'ni 6 haftanın en yüksek seviyesine taşıdı. ABD'den gelen özellikle teknoloji şirketlerine aitolumlu bilanço verilerinin küresel ekonomiye ilişkin iyimser sinyaller göndermesi ve emtia hisselerindeki artış, Asya hisselerindeki yükselişe öncülük etti.

Apple'ın rakibi Samsung Electronics Co. yüzde 0.9 değer kazandı. Apple bilgisayarlar için kılıf üreten Foxconn Technology Co. yüzde 1.5 yükseldi. Avustralya'nın en büyük ikinci petrol ve benzin üreticisi Woodside Petroleum, petrol fiyatlarındaki artışın ardından yüzde 2.1 oranında prim yaptı. Japonya'nın en büyük petrol ve benzin üreticisi Inpex Corp. ise yüzde 4.5 artış kaydetti.

ABD'deki özellikle teknoloji şirketlerinin yatırımcı güvenini artırdığını belirten Tokyo'daki Ichiyoshi Investment Management Co.'nun yatırımcılarından Mitsushige Akin, yatırımcıların risk iştahının bir miktar açıldığını söyledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1 kazançla 138.24 puana yükseldi ve 9 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi.

Japonya'daki Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.6; Avustralya'daki S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.8; Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 1.1 ve Yeni Zelanda NZX 50 Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.