Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Apple Inc. gibi birçok ABD'li şirketin bilançolarındaki olumlu sinyaller ve petrol fiyatlarındaki yükseliş, Tokyo Borsasını yukarı taşıdı.

Japonya'nın en büyük elektronik ihracatçısı Sony Corp. yüzde 1.6 yükseldi. Renesas Electronics Corp ve diğer yarı iletken üreticileri, en büyük cep telefonu üreticisi Qualcomm Inc.'in beklentinin üzerinde kâr açıklamasının ardından değer kazandı. Japonya'nın 1 numaralı petrol ihracatçısı Inpex Corp. yüzde 4.5 artış kaydetti. Nissan Motor Co. ise elektrikli arabaların nakliyatlarının artacağını açıklaması üzerine yüzde 2.1 değer kazandı.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.7 kazançla 9,673.41 puana ulaşırken, Topix Endeksi de yüzde 0.4 yükseldi ve 840.42 puandan işlem gördü.

ABD ekonomisindeki toparlamanın sürdüğünü ifade eden STB Asset Management'ın yatırımcılarından Junichi Misawa, bunun ve emtia fiyatlarının talebi yansıtmasının küresel ekonomiyi etkilediğini söyledi.

Topix endeksi, 11 Mart'ta meydana gelen depremden düne kadar yüzde 10 değer kaybetti. Aynı süre içerisinde Standard&poor's 500 Endeksi yüzde 2.7; Stoxx Europe 600 Endeksi ise yüzde 0.4 artış kaydetti.