Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ikinci dizüstü bilgisayar üreticisi Acer yüzde 2.9; Hindistan'ın piyasa değeri bakımından en büyük şirketi Reliance Industries de yüzde 2.2 değer kaybetti. Dünyanın en büyük üçüncü çelik üreticisi Posco, ilk çeyrek kârlarının beklentilerin altında kalması sonucunda yüzde 1.3 geriledi. Mitsubishi UFJ Financial Group ise Credit Suisse'in şirketin hisselerine ilişkin beklentisini yükseltmesiyle yüzde 1.1 oranında prim yaptı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 138.35 puana geriledi. Endeks günün sabah saatlerinde yüzde 0.1 değer kazanmıştı. Avustralya, Yeni Zelanda ve Hong KOng Borsaları bugün de tatil sebebiyle kapalıydı. Nintendo Co.'dan KDDI Corp.'a kadar birçok şirket bugün Tokyo borsasının kapanmasının ardından bilançolarını açıklayacak.

Yatırımcıların bekle-ve-gör politikası izlediklerini, bu sebeple çok büyük bir hareketliliğin beklenmediğini ifade eden Tokyo'daki Shinkin Asset Management'ın yatırımcılarından Naoki Fujiwara, Japon borsalarının bu hafta tatile girecek olması, diğer borsaların da Paskalya sebebiyle kapalı olmuş olması sebebiyle piyasalarda büyük ölçüde sakinliğin hakim olduğunu, şirket kazançlarının beklendiğini söyledi.

Çin Şanghay Bileşik Endeksi, artan petrol fiyatlarının ve enflasyonist baskıların etkisiyle yüzde 0.7 aşağıda seyretti.

Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 değer kaybederek, yüzde 0.7'yi bulan önceki kazançlarını da geri iade etti. Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.6 ve Vietnam'daki Ho Chi Minh City Endeksi VN Endeksi yüzde 2 değerlendi.