Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(A.A) - Kaddafi hükümetinden adının açıklanmasını istemeyen bir basın yetkilisi, NATO'nun bugün erken saatlerde düzenlediği hava saldırısının karargahtaki bir binayı yerle bir ettiğini ve Kaddafi'nin hayatına kastettiğini ifade etti.

Basın yetkilisi, yerle bir olan binayı Kaddafi'nin toplantılar için kullandığını, saldırıda 15'i ağır olmak üzere 45 kişinin yaralandığını söyledi ancak olay yerindeki bir güvenlik yetkilisi, saldırıda 4 kişinin hafif yaralandığını kaydetti.

Hava saldırıları nedeniyle Trablus'un merkezini sarsan 3 şiddetli patlamadan birkaç saat sonra itfaiyecilerin yangını hala söndürmeye çalıştığı belirtildi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta Albay Muammer Kaddafi'nin karargahının NATO uçaklarınca bombardımanında Libya liderinin hedef alındığı bildirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen Libyalı yetkililer, Libya liderinin karargahının yerle bir olduğu geniş çaplı hava taarruzunun, ''Albay Kaddafi'ye suikast girişimi'' olduğunu söylediler.

Yetkililer, enkaz altında kalanlar olabileceğini belirttiler.

Kaddafi'nin oğlu Seyfi El İslam da, babasının karargahının bombalanmasını ''alçaklık'' diye niteledi.

Kendi televizyon kanalı Allibiye'de açıklama yapan Seyfi El İslam, bu alçakça saldırının çocukları korkutabileceğini, ama savaşı bırakmayacaklarını ve korkmadıklarını söyleyerek, ''Milyonlarca insan Kaddafi ile birlikte. Onlar korkmuyor. Bombardımana rağmen bu kadar insan oradaydı. Bu insanları nasıl yeneceksiniz'' diye konuştu.

Trablus'ta kent merkezinden fazla uzakta olmayan yabancı basın mensuplarının kaldığı oteli de titreten patlamalardan sonra devlete ait üç televizyon kanalının yayınları bir süreliğine kesildi. Libya televizyonu, Cemahiriye ve Şebabiye kanalları yarım saat yayınlarına ara verdi.