Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'li şirketlerden gelen kâr rakamları geçtiğimiz hafta Standar&Poor's 500 Endeksi'nin yüzünü güldürdü ve endeks 2 haftadır devam eden düşüşünü sonlandırdı.

Intel, Johnson&Johnson ve Wynn Resorts Ltd., geçtiğimiz çeyreğe ait kâr rakamları sayesinde yüzde 5.8 değerlendi. Şirketlerin kazançları, analistlerin beklentilerini yüzde 7.3'ün üzerinde aştı. Halliburton Co., Moody's Yatırım Servisi'nin şirketin Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısından ötürü ceza ödeyecek şirketler arasında olmayacağını söylemesi üzerine yüzde 7.8 ralli yaptı.

S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta yüzde 1.3 kazançla 1,337.38 puana çıktı. Endeks, Nisan ayı genelinde yüzde 0.9 yukarıda seyretti. Dow Jones Endeksi de S&P 500 gibi yüzde 1.3 değer kazandı ve 12,505.99 puandan işlem gördü. Dow Jones, bir önceki hafta yüzde 0.3 gerilemişti. Dow Jones'un 21 Nisan'da kaydettiği kazançlar endeksi 5 Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesine taşıdı. ABD Borsaları 22 Nisan'da Paskalya Yortusu sebebiyle kapalıydı.

Kazançların bu çeyrekte iyi gelmesini beklediklerini söyleyen BlackRock Inc.'in portföy yöneticisi Jeffrey Lindsey, piyasanın ucuz olduğuna dikkat çekerek, bu sebeple insanların piyasanın gücüne şaşırdığını belirtti.

S&P 500 Endeksi 2011'de yüzde 6.3 değer kazandı. Şirket kazançları geçtiğimiz çeyrekte yüzde 9.8 oranında beklentileri aşarken, makroekonomik veriler de bu ay yatırımcıların güvenini yerine getiriyor.