Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, bugün açıklanacak olan Mart ayı 1. el konut satışları verisi öncesi yükseldi. Bu hareket, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin New York Borsası açıldıktan sonra, son sekiz günde yedinci defa yukarı yönde hareket edebileceğini işaret ediyor.

Haziran vadeli S&P 500 endeks kontratı, yüzde 0.3 yükselerek, New York saati ile 05:08'de 1,335.40 puana çıktı. Dow Jones kontratı yüzde 0.2 yükselişle 12,462 puana çıkarken, Nasdaq-100 kontratı yüzde 0.3 çıkışla 2,381.50 puana ulaştı. ABD piyasaları cuma günü tatil nedeniyle kapalıydı ve işlemler bugün yeniden başlayacak.

 Sumitomo Trust & Banking Co.'nın TYokyo ofisinden Ayako Sera, "ABD ekonomisinin görünümü sağlam" dedi ve "Şirekt karları pozitif görünüyor. Bugün açıklanacak olan iirinci el konut satışları muhtemelen önceki aya göre bir sıçrama olduğunu gösterecek" şeklinde görüş bildirdiç

Bloomberg News'un 64 ekonomiste dayandırdığı araştırmaya göre, Bugün ABD'de TSİ 17:00'de açıklanacak olan Mart ayı birinci el konut satışları verisinin yüzde 12 artış göstermesi bekleniyor. Bu veri Şubat ayında yüzde 17'lik bir düşüş göstermişti. Öte yandan, bu hafta ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri ve gayrı safi iç hasıla verileri de açıklanacak.

S&P 500 Endeksi 21 Nisan perşembe günü, Apple Inc. ve Morgan Stanley'in karlarının analistlerin tahminlerini aşması sonrası yüzde 0.5 artmış ve 18 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesine çıkmıştı. Bloomberg'in derlediği verilere göre, S&P 500 Endeksi'ndeki şirketlerden şimdiye kadar bilançolarını açıklayanların karları tahminleri yüzde 9.8 aşmış durumda.