Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İstanbul Levent'teki terör saldırısı sonucu yıllarca harabe halde olan binanın yerinde kuleleri ve kubbesiyle artık The İstanbul Edition yükseliyor.

Avrupa'nın ilk, dünyanın ikinci Edition oteli olan The Istanbul Edition, mayıs ayının ilk haftasında kapılarını açıyor.

The Istanbul Edition Genel Müdürü Sedat Nemli, Edition markasının “zıtların buluşması” felsefesini yansıttığını söyledi. Edition'ı butik tarzının yaratıcısı Ian Schrager ile Marriott International’ın mantık evliliği olarak nitelendirebiliriz” diyen Nemli, Waikiki’deki Edition’dan sonra, ikinci oteli İstanbul’da açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. İstanbul’u önemli bir ticaret ve turizm merkezi olarak değerlendirdiklerini belirten Nemli, böylesine önemli bir metropolde Edition markası olarak yer almanın Marriott International için önemli bir strateji olduğunun altını çizdi.

-Otelin yatırım bedeli 150 milyon dolar

Palmali Group İnşaat ve Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay ise Edition gibi bir markayı İstanbul’a kazandırdıkları için son derece mutlu olduklarını belirtti. Markayı seçmelerinde Edition’ın yepyeni bir lüks anlayışına sahip olması ve Marriott International bünyesinde bulunmasının etkili olduğunu söyledi. Otelin toplam yatırım bedelinin 150 milyon dolar olduğunu belirten Tümay, grup olarak şık ve lüks markaları bir araya getirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. The Istanbul Edition ile birlikte Cipriani İstanbul ve Billionaire Club İstanbul’u aynı çatı altında topladıklarını, belirten Tümay, hem otelde hem de gece kulübünde, alanında uzman mimarlık firmalarıyla çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

-Bir gecenin bedeli 400 - 7500 Euro

Otelde ortalama 44 metrekarelik 77 adet konuk odası ve tüm katı kaplayan bir de kral dairesi bulunuyor. Otelde konaklamanın bir gecelik bedeli ise 300 - 400 avro arasında değişirken; kral dairesinde bir gece geçirmenin bedeli ise 7500 avro. Odaların iç dekorasyonunda bronz ve beyaz altın renk kataloguna sadık kalınarak, eski Türk evlerinde sıkça rastlanan koyu ve açık renk ahşap kullanılmış. Banyolar ise cam duvarlar, taş ve Marmara Adası'ndan çıkarılan mermerle kombinlenmiş.

Butik otel konseptinin yaratıcılarından Ian Schrager ile Marriot International’ın imzasını taşıyan Edition otelleri, modernizm ile yalın şıklığı bir araya getirerek lükse yeni bir anlam katmayı hedefliyor.

Genel mimarisi Haluk Tümay tarafından yapılan The Istanbul Edition'ın iç tasarımı ise merkezi New York'ta bulunan Gabellini Sheppard Mimarlık ofisine ait. Otel bünyesindeki Espa Spa’nın mimarisi Spa Hba London'a; Billionaire Club İstanbul’un tasarımı ise Riboli ve Deco Flamme üstelenmiş.