Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(A.A) - Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 27 Mart 2011 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2011-YGS) sonuçlarını internet sitesinden açıkladı.

Sonuçlara göre, YGS'de sınavı geçerli sayılan 1 milyon 648 bin 240 adaydan, 38 bin 269'u ''sıfır'' aldı. Matematik testinde 40 sorunun tümünü doğru yanıtlayan aday sayısı 1805 olarak belirlendi.

Tüm puan türlerinde 2011-YGS Türkiye Birincisi Ankara Fen Lisesi'nden Mahmut Bilal Doğan oldu.

2011 YGS'de en başarılı il Yalova olarak belirlendi.alova'yı sırasıyla Kırşehir, Kayseri, Aydın, Ankara, Antalya, Denizli, Nevşehir, Mersin ve Kırklareli takip etti.

YGS sonuçlarına göre en az başarılı iller sıralamasında, tüm puan türlerinde Hakkari en son sırada yer alırken, Hakkari'yi sırasıyla Şırnak ve Ardahan izledi. Geçen sene yapılan YGS'de de Hakkari en başarılı iller sıralamasında son sırada yer almıştı. Ancak Hakkari'den sonra Ardahan, daha sonra ise Şırnak illeri gelmişti.

Tüm puan türlerinde 2011-YGS Türkiye birincisi olan Ankara Fen Lisesi öğrencisi Mahmut Bilal Doğan, çok mutlu olduğunu, bundan sonraki süreçte ikinci sınava çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Doğan, şifre iddialarıyla ilgili olarak da ''Benim açımdan sorarsanız, başım dik alnım açık. Çalıştım, dua ettim, Allah'a bıraktım gerisini'' sözleriyle duygularını ifade etti.

Mahmut Bilal Doğan, Ankara Fen Lisesi bahçesinde düzenlenen basın toplantısında, mutluluğunu dile getirdi.

Doğan, gazetecilerin ''şifre iddialarının kendisini nasıl etkilediği'' sorusu üzerine, ''Sonucu zaten bekliyordum. Allah'a şükür, ilköğretimden beri başarılı bir hayatım oldu, çalıştım ve buraya da Türkiye 9. olarak girmiştim. Ankara Fen Lisesindeki herkes de böyle büyük başarıları ister ve hak eder. İddialar tabi yargıda, savcılık, mahkeme inceliyor, onlara bırakıyorum. Benim açımdan sorarsanız başım dik alnım açık. Çalıştım, dua ettim, Allah'a bıraktım gerisini'' yanıtını verdi.

''Sınavda şifreyi fark ettin mi?'' sorusuna da Doğan, ''Maalesef fark etmedim. Hatta matematiğe o yüzden oldukça sürem gitti'' dedi.