Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya'nın en büyük ikinci bankası Westpac Banking Corp.'tan Chimei Innolux'a kadar birçok önemli şirketin kazançlarının beklentinin altında kalması ve metal fiyatlarındaki düşüşle birlikte ham madde üreticilerin değer kaybetmesi üzerine Asya Borsaları düştü; MSCI Asya Pasifik Endeksi 2 haftanın en düşük seviyesinden işlem gördü.

Dünyanın en büyük maden şirketi ve Avustralya'nın en büyük ikinci petrol ve doğalgaz şirketi BHP Billiton Ltd., petrol ve bakır vadelilerinin geri çekilmesiyle, yüzde 0.9 değer kaybetti. Westpac Banking Corp., yüzde 2.6 düşüş kaydetti. Tayvanlı LCD ekran üreticisi Chimei Innolux Corp. yda yüzde 2.6 değer kaybetti. Citic Resources Holdings Ltd., 322 milyon dolar değerinde hisse satışını açıklamasının ardından yüzde 9.1 geriledi.

Pengana Capital Lts.'ın yöneticilerinden Tim Schroeders, şirket kazançlarının piyasalardaki sıkıntılarla birlikte aşağı yönlü hız almaya başladığına dikkat çekti.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.4 kayıpla 496.25 puana gerileyerek, 19 Nisan'dan bu yana en düşük kapanışını kaydetti. Endeks geçtiğimiz hafta da beklentinin altında kâr açıklayan şirketlerin etkisiyle yüzde 0.3 gerilemişti.