Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Suriye'de yönetim karşıtı protestolara katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan yüzlerce kişinin, "devletin itibarını zedelemekle" suçlandığı bildiriliyor.

Yerel insan hakları gruplarının verdiği bilgiye göre, 3 yıl hapis cezasını öngören bu suçlama, bu hafta tutuklanan yüzlerce kişiye yöneltildi.

Suriye İnsan Haklarını Gözleme örgütünden Rami Abdürrahman, "İnsan hakları ve uluslararası sözleşmeler ihlal edilerek toplu gözaltılar devam ediyor" dedi.

Gözaltına alınanlar arasında protestocuların yanı sıra cemaat liderleri, cep telefonuyla gösterilerin fotoğrafını çektikleri saptanan kişiler ve internete bu konuda görüntü yükleyenlerin bulunduğu belirtiliyor.

Öte yandan güvenlik güçlerinin, Dera ve Duma'da insanları rastgele toplayarak gözaltına aldıkları bildiriliyor. Başkent Şam'ın banliyölerinde yaşayan ahali de başkent çevresindeki bölgelerde gözaltıların bu hafta arttığını söylüyorlar.

Başlangıçta siyasi özgürlük ve yolsuzluğa son verilmesi çağrısıyla sokaklara çıkan protestocular, Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın görevinden ayrılmasını talep ediyor.