Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ''Paranın pul olduğu dönemden Türk Lirası'nın artık uluslararası kabul edildiği bir döneme geldik. Bugün artık paramız dünyanın dört bir yanında itibar görüyor'' dedi.

Babacan, 12 Haziran'da yapılacak seçim çalışmaları çerçevesinde, seçim bölgesi içinde yer alan Etimesgut Alsancak seçim bürosunu açtı. Babacan, burada yaptığı konuşmada, 2002 yılının Türkiyesi ile bugünün Türkiyesi'nin neredeyse farklı iki ülke olduğunu belirtti. Hükümetin 2023 hedeflerini anlatan Babacan, daha önceki iktidarlar döneminde enflasyonun çift, hatta üç haneli rakamlara ulaştığını, her gelen hükümetin paranın önüne bir sıfır ekleyip gittiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Biz geldik o 6 sıfırı birden temizledik. Bugün artık paramız dünyanın dört bir yanında itibar görüyor. Bugün komşumuz Suriye'ye bakıyorsunuz, Türk Lirası alış verişte kullanılıyor. Hacca, Umre'ye gidenler bilir. Suudi Arabistan'da Türk Lirası verin, dükkanlar kabul ediyor. Çünkü artık itibarlı, değerli bir para. Paranın pul olduğu dönemden çok şükür Türkiye'nin parasının, Türk Lirası'nın artık uluslararası kabul edildiği bir döneme geldik.

Türkiye dünyanın dört bir yanında artık lider ülke kabul ediliyor. Dik duruyoruz, asla taviz vermiyoruz, doğruları dünyanın her yerinde savunuyoruz, ilkeli hareket ediyoruz.''

-''MİLLİYETÇİLİK, BU MİLLETİN İTİBARINI KORUMAKTIR''-

MHP'nin de koalisyon ortağı olduğu hükümet döneminde Türkiye'nin borcunun 8 kat arttığını, 3,5 yılda paranın değerinin 4'te birine düştüğünü belirten Babacan, ''Milliyetçilik bu mudur? Milliyetçilik bu millete hizmet etmektir, bu milletin parasının değerini, onurunu, itibarını korumaktır'' dedi.

Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde yaptıklarıyla ilgili tek bir kelime, cümle söylemediğini kaydeden Babacan, ''8 yıl SSK Genel Müdürü olacaksın, tek bir kurumu halledemeyeceksin sonra geleceksin, 'Ben Türkiye'yi şuraya götüreceğim, buraya götüreceğim' diyeceksin. Boş laf. SSK Genel Müdürü olduğunda yaptıklarıyla ilgili tek bir kelime, cümle duyabiliyor musunuz? (Ben genel müdürken şunu yaptım, bunu yaptım)... Tek bir kelime yok'' diye konuştu.