Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Wall Street Journal gazetesi'nde yer alan habere göre, ünlü yatırımcı ve Soros Fon Yönetimi'nin sahibi George Soros'un altın ve gümüş yatırımlarını azaltırken, hedge fonu devi Paulson & Co.'nun başkanı John Paulson ise altının ons fiyatının 4000 doları göreceği açıklamasında bulundu. Altın, Soros ve Paulson'ın açıklamaları arasında kaldı.

Altının onsunun 3 ile 5 yıl arasında 4000 doları göreceğini belirten Paulson, elindeki varlıkların büyük bölümünü altın cinsinden fonların oluşturduğunu söyledi.

Uzmanlar ise birbirinden ayrışan bu iki açıklamanın, Soros ve Paulson'un hedge fonlarını yönetme şeklinden kaynaklanabileceğini belirtiyor.

Soros, Paulson'a kıyasla çok daha pozisyonu elinde bulundururken, bir yandan da daha hızlı işlem yapıyor. 2010'un sonunda Soros'un ABD hisse senedi varlığı 800 adet long pozisyondan oluşurken, bu rakam Paulson için yalnızca 100'dü.

Yüksek oranda altın pozisyonuna sahip bir hedge fonu şirketinin yöneticisi, Soros'un teoride elindeki altın ve gümüş varlıklarını satarak, kâr realizasyonuna gidebileceğini ve birkaç saat içinde yeniden pozisyon oluşturabileceğine dikkat çekti.

Diğer yandan hedge fonu şirketlerinin, dolardaki değer kaybından ötürü, Soros'un açıklamalarına çok da kulak asmadığı görülüyor.

Altın fiyatları son günlerde, önceki 1.5 senede kaydettiği rallinin ardından değer kaybediyor.